måndag 14 november 2011

Förvånad....inte jag

Är någon förvånad över skriverierna om carema care? Inte jag i allafall... Varför vanvårdar de sina äldre? Jo för att de driver ålderdomshemmet privat och tjänar pengar på de intagna. De bryr sig inte om om de mår bra eller inte, det skulle vara en kostnad. Att privata aktörer kommit in på "vårdmarknaden" tycker jag är extremt skammligt för de drivs som företag med vinst som huvudintresse. Sedan så får de tonvis med bidrag från staten som de sätter i andra skattefria länder. De tjänar mer på en död åldring än en levande och glad åldring.
Varför görs detta? Jo för att folk är giriga. Enligt min mening ska man inte kapitalisera på människors liv varken i skola eller vård. Nä det är skammligt att vi nu mera har privat äldervård och skola när man ser vilket helvete det blir för folk.
Friskolor är bra om de erbjuder något extra men när primerose kom till Östersund tog de bidragen och sket i undervisningen och konkurerade ut den komunala skolan och lovade eleverna "en slapp miljö, utan prov" detta ledde till att en komunalskola tvingades stänga och en privat aktör blev rik.
Vi ska erbjuda skola till alla barn men om vi måste tillita oss på en privat aktör som när som hällst kan säga upp ett program....kan vi fortfarande ge skola till alla?

Sätt stopp på kapitaliseringen av människor!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar