tisdag 6 september 2011

Sekulera mera


Min tro är att man ska seperera kyrka och stat. Tyvärr går inte det i en demokrati som tillåter religionen att härga fritt. Jag tror starkt på en sekulerad stat där religionen får ta ett stort steg tillbaka för demokratin. I svergie har vi religiösa grupper som har inflytande över poletiken. Massa frikyrker som röstar in sina kristdemokrater i riksdagen samt muslimska radikaler som ser det som en kamp för islam att gå till val med löfte om särskild lagstiftning. Jag tycker religionsfriheten som vi har i grundlagen är viktig men jag tycker det är patetiskt att vi i ett demokratiskt land ger vika för religion när det klart bryter mot demokratiska värderingar. På 90 talet hättsade krista präster mot homosexuella och hatet religion skapar överväger ofta den fina tanke som det är i grunden.
Är sjukligt att livetsord i uppsala har extrem makt över staden (de är den 3e största arbetsgivaren) Nä!! Ta bort deras jävla skola och ta bort deras jävla krav på trostillhörighet i arbetet detta hör fan inte en demokrati till. Om folk vill skapa en falsk trygghet med lådsas vänner tycker jag de borde få det men då ska dem fan inte tvinga in andra i sitt jävla galenskap.

1 kommentar:

  1. Fast Sverige anses ju som världens mest sekulerade stat där kyrka och stat är vitt åtskiljda. Kristdemokraterna kan inte anses som ett parti som vill att kyrka ska få mer makt inom politiken. De kallar sig kristdemokrater just för att deras värderingar överensstämmer med många klassiska kristna värderingar. Vet inte vilka jobb livets ord har men det låter mest logiskt att man ska vara troende om man jobbar för deras organisation? Extremister finns överallt, inte bara religiösa som förstör religionens verkliga innebörd. Så kanske ska man snarare peka finger på dem istället för på religionen eller vilken åsikt/organisation extremisterna nu står för :) annars håller jag med dig i grundresonemanget att stat och kyrka ska vara åtskiljda och där religions och åsiktsfrihet råder! Se bara på USA där kyrka och stat i teorin varit åtskiljda sen 1700 talet (i sverige endast några år) men där religionen ändå har stor stor vikt inom politiken!

    SvaraRadera